Doe sociaal:
Zwolle Grote Markt

Zwolle en omgeving sterkste economie van Nederland

Zwolle heeft een hoop om trots op te zijn, de gemeente heeft na Haarlemmermeer, dit mede door de aanwezigheid van luchthaven Schiphol, de sterkste lokale economie van Nederland. Daarnaast heeft de regio Zwolle de beste en de sterkste economie van Nederland. Die conclusies trekt het tijdschrift Elsevier in het gezaghebbende onderzoek dat het blad jaarlijks samen met bureau Louter doet naar de economische toplocaties van Nederland.

Het oosten van Nederland is populair

In het onderzoek naar de toplocaties van onze economie komt precies naar voren hoe de economische prestaties zich houden tegenover de inwonersaantallen van een gemeente en ook een regio. ‘Voor de uitslag tellen de euro’s mee die elke gemeente bijdraagt aan de nationale economie, maar dan vergeleken per inwoner’, aldus Elsevier. De onderzoekers zeggen dat je dan op die manier een inzicht krijgt van wie zijn zaken op orde heeft en wie zeer zeker niet. Het oosten van Nederland is gewoon populair bij de bedrijven en bedrijven die er vandaan komen, hebben hun zaken gewoon goed op orde.

Ondanks de economische crisis

Wie ondanks de economische crisis hoog scoort op de ranglijst heeft én een goede economische structuur én kent een uitermate goede economische dynamiek. De regio Zwolle scoort al jaren een top plaats in de economische top van Nederland. Vorig jaar was het gebied echter tweede op de ranglijst van Elsevier. Uit de analyses door Elsevier en bureau Louter komt een ‘trek naar het oosten naar voren’ die al enige jaren gaande is: de centrale ligging, goede bereikbaarheid en de aanwezigheid van goede bedrijventerreinen en kantoorlocaties maken Oost-Nederland een aantrekkelijk vestigingsgebied.